Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновано цвекло с пъщърнак

Мариновано цвекло с пъщърнак

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401654
Мариновано цвекло с пъщърнак1 / 2
18/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пащърнак - 500 г
  • червено цвекло - 500 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • целина - 5 - 6 бр. листа
  • Марината
  • оцет - 150 мл
  • вода - 200 - 300 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният корен пащърнак се реже на филийки и се бланшира за 2-3 минути. Червеното цвекло се вари цялото необелено, след това се изплаква със студена вода и се бели.

Маринатата се кипва и се вари 2-3 минути в буркан с гумено уплътнение и се редуват няколко резена червено цвекло, листа целина, нарязани скилидки чесън, покриваме с пъщърнак и така до изчерпване на зеленчуците.

Залива се с гореща марината.

Стои 24 часа на хладно. Съхранява се 1 седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: