Гозба Трите лука

15/01/2013
vladimir Petrovski
отvladimir PetrovskiНовак44186
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 337
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • мазнина - растителна
  • лук - 2 главички жълт кромид
  • чесън - 1/2 глава чеснови скилидки
  • праз - 1 стрък с перата
  • лютеница - или презрели домати
  • ориз - 1 чаена чаша
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • черен пипер - зърна
  • маслини - за готене
  • джоджен - /гюзум/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и празът се задушават в растителна мазнина, като се разбъркват трикратно из запръжката.

Добавят се лютеница/доматен сок и чаена чаша ориз. Налиат се 3 чаени чаши бульон от кубче предварително разтворен в топла вода.

Сипваме зърната черен пиер, добавяме и маслините. Поръсваме с джоджен.

Котлонът се намалява на 2 или най-много на три и се оставя ястието да набъбне под похлупак.

Източник на рецептата е д-р Лили Влахлийскаподобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар