Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Пудинг парфе с шоколад и ориз

Пудинг парфе с шоколад и ориз

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Пудинг парфе с шоколад и ориз1 / 2
18/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • шоколад - 100 г
  • масло - 50 г
  • захар - 3 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • крем
  • извара - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • суха сметана - 1 пак.
  • прясно мляко - за разбиване на сухата сметана
  • корнфлейкс - 1 - 2 шепи
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари с прясно мляко. Натрошава му се шоколада и се бърка до пълното му разтапяне. Добавят се стафидите, маслото и захарта. Бърка се и се охлажда.

Крем: Изварата, киселото мляко и захарта се разбиват до получаване на крем с гладкост на майонеза.

Разбива се сухата сметана и двата крема се смесват, като се бърка внимателно с шпакла в една посока.

Водата и 4 супени лъжици захар се разтапят и се добавя натрошения корнфлейкс. Бърка се, докато се карамелизират. Изсипва се върху намаслена тава и като изстине се натрошава.

В купичка се слага от ориза, върху него от крема и се поръсват с карамелизирания корнфлейкс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: