Печено Агнешко със Спанак и Зелен лук

19/05/2018
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф109711315162
"Агнешко може да се хапва през цялата година, но най-вкусно е напролет, когато има и свеж спанак, и зелен лук "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнешката плешка и след това си оформяме джоба, като отлепим с ръка кожата или си помагаме с нож. Осоляваме плешката както отвън, така и вътре и оставяме настрана.

Приготвяме плънката, като си нарязваме на едро зеления лук и спанака. В сгорещено олио ги запържваме, като прибавяме и ориза.

Прибавяме червения пипер, наливаме малко вода и оставяме на котлона за малко. След като оризът поеме водичката, премахваме.

Напълваме всичко това в джобчето и го зашиваме или просто използваме клечки за шишчета. Поставяме в тавичка.

Намазваме плешката със зехтина и поръсваме с червения пипер и джоджена. Прибавяме и водата, като след това поставяме във фурната, но преди това завиваме с фолио.

Първият 1 час печем на 200 градуса, а след това намаляваме фурната на 180 градуса. Проверяваме с вилица, щом самата вилица влиза без проблем, значи е готово.

Премахваме фолиото и запичаме за 10 минути за да се получи коричка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дани Русенова
С повечето си рецепти ме връщате в родния град! И ми става хем мъчно, хем мило! Благодаря!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв