Печено Агнешко със Спанак и Зелен лук

19/05/2018
Таня
отТаняМастър Шеф118812416373
"Агнешко може да се хапва през цялата година, но най-вкусно е напролет, когато има и свеж спанак, и зелен лук "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо472
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 600 - 700 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • спанак - 500 - 600 г
  • джоджен - 2 стръка
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • За намазването на месото
  • джоджен - 2 щипки
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнешката плешка и след това си оформяме джоба, като отлепим с ръка кожата или си помагаме с нож. Осоляваме плешката както отвън, така и вътре и оставяме настрана.

Приготвяме плънката, като си нарязваме на едро зеления лук и спанака. В сгорещено олио ги запържваме, като прибавяме и ориза.

Прибавяме червения пипер, наливаме малко вода и оставяме на котлона за малко. След като оризът поеме водичката, премахваме.

Напълваме всичко това в джобчето и го зашиваме или просто използваме клечки за шишчета. Поставяме в тавичка.

Намазваме плешката със зехтина и поръсваме с червения пипер и джоджена. Прибавяме и водата, като след това поставяме във фурната, но преди това завиваме с фолио.

Първият 1 час печем на 200 градуса, а след това намаляваме фурната на 180 градуса. Проверяваме с вилица, щом самата вилица влиза без проблем, значи е готово.

Премахваме фолиото и запичаме за 10 минути за да се получи коричка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дани Русенова
С повечето си рецепти ме връщате в родния град! И ми става хем мъчно, хем мило! Благодаря!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв