Ягодово сорбе с бяло вино

20/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972005551
"Добре дошли в сезона на сорбето и наздраве на всички с това ароматно ягодово сорбе "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • ягоди - 450 г
  • кафява захар - 60 г
  • сладко от горски ягоди - 3 с.л. от сиропа
  • вода - 100 мл.
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • лимони - 2 с.л., сока от плода
  • горски ягоди - листенца и цветове за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща касерола изсипваме захарта, водата и ягодовия сироп. Загряваме леко на слаб котлон, около 5 минути, докато захарта се разтопи.

Отстраняваме сиропа от огъня и го оставяме да се охлади. В блендер купа поставяме измитите и отцедени ягоди, като ги смиламе до гладкост.

Добавяме бялото вино, лимоновия сок и охладения захарен сироп. Отново блендираме за кратко, докато съставките се смесят.

Изсипваме сорбето в плитък емайлиран съд, който поставяме във фризер. Покриваме го със свежо фолио и замразяваме за поне 4 часа.

Преди да сервираме прехвърляме сорбето за 20-ина минути в хладилника, за да се поотпусне. Разпределяме го с лъжица в чаши.

Гарнираме със свежи ягоди и аранжираме с цветенца от горски ягоди.

Съвет: Ако имате предпочитания напитката да е по-слабо алкохолна смесете виното със захарния сироп и го кипнете 5 минути, за да се изпари алкохолът.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!