Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с конкасе от домати и октопод

Брускети с конкасе от домати и октопод

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4829376241
Брускети с конкасе от домати и октопод
Снимка: Дани Русенова
1 / 3
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Предястие, аламинут, лека вечеря - наречете го както искате, ние обещаваме, че е много вкусно"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • октопод - 1 бр. консерва
  • зелен лук - 1 стрък
  • маслини - 5 - 10 бр. каламата
  • зехтин
  • сол
  • риган
  • черен пипер
  • чеснов пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелата се нарязва на филийки. Слагат се в голяма тава, наръсват се със зехтин и след това със сол, риган, черен пипер и чеснов пипер. Запичат се.

През това време доматите се изчистват от семките и само месестата част се нарязва на ситно. Овкусява се с малко сол и зехтин.

Вземат се филийките, отгоре им се поставя малко от доматеното конкасе и нарязания на ситно маринован октопод.

Брускетите се поръсват с нарязан зелен лук и се украсяват с маслини без костилки.

Отгоре съвсем леко се полива с растителното олио от консервата октопод.

Брускетите с конкасе от домати и октопод са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: