Шкембе и гъби, задушени в масло

21/05/2018
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф109711315162
"Ако те обича, ще ти приготви шкембе и гъби, задушени в масло - в това вярват повече от половината от анкетираните мъже "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме шкембето и го слагаме във вода да се свари предварително.

На котлона поставяме тиган с маслото, като към него прибавяме нарязаните гъби да се запържат.

Готовото сварено шкембе нарязваме на ситно, а чесъна обелваме и минаваме през преса.

Към гъбите добавяме шкембето и чесъна, както и солта и червения пипер.

Всичко това изсипваме в тавичка и поръсваме обилно с настърган кашкавал.

Поставяме във фурната да се запече за около 5 минути или до разтапяне на кашкавала.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Вкусотия, която препоръчвам на всички почитатели на шкембето!
1
0
Tania Rusenova
Tania Rusenova
15.06.2018 13:55
Дани, и ние обичаме много шкембето макар и по различни рецепти приготвено
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв