Млечна супа топчета

20/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6064582737
"Класиката си е класика, но на нас ни харесва повече този вариант - млечна супа топчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 782
  • Преглеждания за месеца993
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си каймата, като накиснете филията хляб в прясното мляко докато се напои хубаво.

Изстискайте я, сложете при смляното месо заедно с всички подправки и омесете добре. Оставете в хладилник.

Лука, единия стрък целина и единия морков смелете на кашичка в блендер. Сложете ги да се запържат на тих огън, а през това време си нарежете на ситни кубчета другия морков и целина. Прибавете и тях заедно с доматите и запържете за 2-3 минутки, усилвайки малко огъня и слагайки сол на вкус.

Налейте 1 л. -1.2 л. вода и оставете да заври и покъкри малко, като през това време си оформете малки топчета от каймата и ги пуснете в супата. Гответе около 30 минути или до намаляване нивото на течността наполовина. Ако ще добавяте ориз, то направете го на 15- тата минута от варенето, в случай че добавяте фиде - сложете го накрая - на 25-тата минута.

Разбийте двата вида мляко с малко сол и лимоновия сок, налейте и още водичка за разреждане или до гъстота, желана от вас, и сипете млечната застройка към супата, след което отстранете от огъня, за да не заври и млякото да се пресече.

Накрая подправете със сушен магданоз или друга подправка по ваш вкус. Аз не ползвам силни такива за това ястие, защото няма нужда, става си много ароматно и без допълнителни аромати, които само биха го натоварили излишно.

Сервирайте супичката гореща.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар