Рибена чорба от Сулка

20/05/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф59675220393
"Ароматна и вкусна рибена чорба, която с удоволствие ще приготвите и ще хапнете "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът, целината и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се да варят в тенджера с подсолена вода.

Прибавят се около два супени лъжици олио и щом като заврят се слага нарязаното на средно големи парчета филе от сулка (смадок). След около 15 минути се прибавят нарязаните картофи и измитият ориз.

След като омекнат зеленчуците се слага рендосаният или нарязан на дребно домат и подправките-мащерка и девесил.

Чорбата се оставя да къкри още около петнайсет минути, след това се поръсва с черен пипер на вкус.

Подкиселява се с триге. Тригето всъщност е котленият камък във винените бъчви и има кисел вкус.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар