Крем супа от миди

20/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
"Мидена супа по изпитана моряшка рецепта - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват измиват няколко пъти и се поставят в дълбока тенджера заедно с девесила и се варят с черупките.

Щом ядката се покаже от черупката, мидите са готови. След това се прецежда бульонът, а мидите се почистват.

В загрятото олио се запържват нарязаните лук и настъргания морков. Когато поомекнат се добавя нарязания чесън и магданоз и накрая нарязаните домати, налива се бяло вино и се изчаква да се поизпари.

След това се добавя и картофът, нарязан на парчета и предварително обелен. След сваряването му супата се пасира.

Добавя се бульонът, добавят се мидите. Посолява се и се подправя с черен пипер. Оставя да поври за още 15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар