Шилешко грил-кебап

20/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реше на тънки кубчета и престоява в маринатата минимум 30 минути, най-добре цяло денонощие.

Заедно с месото се мариноват и пиперките, като само им се отстраняват пънчетата. Така ще омекнат и ще се нижат по-лесно без да се чупят.

Всички останали зеленчуци се режат на големината на месото. Нанизват се шишчета, като се редуват месо и зеленчуци.

Пекат се на грил /на грил тиган или фурна/. Ако печенето във фурна, то шишчетата се редят върху скара, която е върху тава, а в тавата има вода. Температурата е 200-220 градуса.

Пекат се по 10 минути от всяка страна, не повече, защото ще станат сухи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар