Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки с кисело мляко

Палачинки с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
26/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5118
427
322
26
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Рали
Рали
Палачинките станаха наистина много хубави. Благодаря за рецептата.
29.10.2013 04:59
3
1
Ники
Ники
Чудесни са!
22.10.2013 10:41
3
2
Василена Баева
Василена Баева
Наистина стават чудесни!Аз половината ги направих с настъргани ябълки и канела.Благодаря за рецептата!
20.10.2013 13:54
4
2
Пламен
Пламен
Елена,не пиши глупости,ако ти не можеш да ги направиш не значи ,че има нещо объркано.Откак я пробвах преди 2 месеца само така ги правя.....!Страхотни стават...!
29.09.2013 08:30
4
1
Елена
Елена
Извинете, но рецептата не струва. Палачинките се залепват за тигана и се късат. Не мога да обърна нито една. Тигана ми е чисто нов и незалепващ. Има нещо объркано в тази рецепта, мисля, че трябва да се слага по - малко кисело мляко.
12.09.2013 19:06
9
9
1
Покажи всички подкоментари
Галя
Галя
От години правя така палачинките, но ще ви кажа още нещо, което правя. След като извадя готовата палачинка още топла я намазвам с масълце и покривам с капак. И така слагам върху нея следващата и пак масълце до края. Маслото попива в топлите палачинки и стават супер. Получава се вкус, наподобяващ нещо между палачинки и катми. Опитайте!
06.09.2013 08:39
5
2
Биб
Биб
Перфектните палачинки!
05.09.2013 11:19
3
2
Аз
Аз
За разлика от палачинките с прясно мляко,които стават жилави,тези са чудесни.От години ги правим по този начин!
03.09.2013 17:02
2
2
mitko
mitko
Най-добрата рецепта за палачинки!!!
БРАВО
24.08.2013 10:34
4
3
дуди
дуди
Супер е рецептата, рдно голямо БРАВО от мен
14.08.2013 19:07
3
2
Аз
Аз
НАЙ-ВКУСНИТЕ ПАЛАЧИНКИ!!!
06.08.2013 20:16
2
2
Аз
Аз
НАЙ-ХУБАВИТЕ ПАЛАЧИНКИ !!! Реших да ги пробвам от любопитство. В началото им се мръщех, казвах си : "Палачинки с кисело мляко !?" но когато пробвах първата палачинка ... Казах на всички приятелки/и и познати. Всички бяха много доволни от резултата и очудени също като мен. Много лесни, бързи и ефтини са.
06.08.2013 20:13
1
3
дани
дани
Супер рецепта.Наистина остават меки и след първия ден! Пробвайте,няма да съжалявате
25.07.2013 22:56
2
1
ddav
ddav
супер станаха. за първи път ги направих така и децата си облизаха пръстите. нека има повече такива жени да споделят страхотни рецепти. пробвайте ги който не е.
18.07.2013 10:22
1
1
Харизанова
Харизанова
И преди съм правила с кисело мляко, но не бяха толкова сполучливи.За два дни два пъти ги правя.Само разбрах, че е важно хубаво да шупне содата, иначе са като подметки.Благодаря за хубавата рецепта!:)
10.07.2013 20:58
1
Мария К.
Мария К.
Благодаря за прекрасната рецепта!Станаха страхотно вкусни:):):)И свършиха за нула време :):):)
24.06.2013 20:11
1
1
Евгения
Евгения
Вкъщи винаги сме правили палачинки с прясно мляко. Днес пробвах тези и станаха много вкусни (със содата). :)
25.05.2013 14:22
1
Zornica
Zornica
Туко що станаха готови дори ги намазах с шоколад,мед и ягодово сладко.От сега нататък ще правя само тази рецепта.Много е хубава и сполучлива!
25.05.2013 13:18
1
1
Иван Божков
Иван Божков
Лозке, сайтовете са автоматични системи. Не си мисли, че някой на ръка ще тръгне да ти пише имейл.
26.04.2013 20:07
1
Лозка
Лозка
Вярвам, че ще станат много хубави палачинките, но за да стана фен се регистрирах и приеха регистрацията ми, но досега няколко часа чакам, за да ми изпратят по имейла, за да потвърдя и няма изпратено нищо. Каква е тази лъжа, не работите ли до след обяд или поне до 17 часа.Тогава ако не работите не пишете глупост само да си чакам, проверявам и да няма нищо изпратено. Така просто си губите хората, или фенове както пишете.
26.04.2013 14:22
1
1