Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки с кисело мляко

Палачинки с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
26/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5118
427
322
26
11
Дай твоята оценка: