Баница от Лаваш с Кайма

21/05/2018
"Вместо с кори за баница - лаваш - кулинарен експеримент с изненадващо вкусен резултат "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • лаваш - 5 листа
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 120 мл
  • сол
  • жълтъци - 1 бр.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на ситно. Изпържете го и добавете към него и каймата. Разбъркайте сместа в тигана и похлупете с капак.

Щом плънката стане готова /каймата трябва да промени цвета си/, подправете със сол и чубрица на вкус.

Разбийте яйцата в купа, добавите олиото и водата.

С получената смес намажете всяка кора.

Подредете баницата в тава, като редувате лаваша, плънка, лаваш, плънка до изчерпване но количеството.

Най-отгоре намажете с разбит жълтък.

Изпечете баницата в умерена фурна за около 35 минути.

 подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!