Арабска баница

21/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6064582737
"Кой да предположи, че е толкова вкусна - непременно я опитайте "
Приготвяне18 мин.
Готвене35 мин.
Общо53 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 590
  • Преглеждания за месеца746
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • кори за баница - 250 г
  • масло - 80 г
  • яйца - 3 бр. XL (или 4 по - малки)
  • захар - 90 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връх
  • За сироп
  • вода - 500 мл
  • захар - 280 г
  • лимони - 1/2
  • ванилова захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сварете сиропчето от изброените продукти. Използвайте само кората на лимона и малко от сока. Варете около 10 -12 минутки и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта, щипка сол и добавете лимоновия сок - 1 лъжичка и пресятото с бакпулвера брашно. Доразбийте за кратко до хомогенна пухкава смес.

Разтопете маслото и намазнете дъното на тавичка. Застилайте с една кора, намазвайте я с масло с помощtа на кухненска четка и отгоре слагайте друга кора, върху която разпределете от яйчената смес - 5-6 лъжички.

Поставяйте следваща кора, която мажете само с масло, после втора с плънка - и така до привършване на продуктите. Хубаво е да не притискате корите, а даже да ги оставяте леко нагънати, за да има място да бухва плънката.

Изпечете в загрята на 180°C фурна до златисто и горещата баница залейте с изстиналия вече сироп, от който извадете лимоновите кори.

Покрийте с кърпа и оставете да изстине напълно и сиропчето да се поеме добре.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар