Печен заек с винена марината

22/05/2018
Приготвяне48 мин.
Готвене120 мин.
Общо168 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - за наръсване на заека
  • За маринатата
  • вода - 2 л
  • вино - 500 мл сухо сладко
  • оцет - 250 мл
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 - глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 15 зрънца
  • карамфилчета - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринатата се кипва и охлажда напълно. С нея се залива заекът и престоява в маринатата 8 часа, като се обръща от време на време.

В по-голяма тава се слага олиото, заекът, изваден от маринатата и 1 и 1/2 ч.ч. от същата марината, осолен.

Пече се за 2 часа на 200°C, ако се изпари течността, се долива отново. Заекът се полива от време на време със соса в тавата.

Пробва се с вилица, не бива при набождане да пуска кървав сок.

Поднася се с пържени картофи, макарони или кускус с масло.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!