Здравословна домашна сладка гранола

21/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4881935391
"Влезте във форма с помощта на здравословна домашна сладка гранола "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • лимец - 1 ч.ч., био ядки
  • чия - 1/2 ч.ч.
  • сусам - 1/2 ч.ч., бял, небелен
  • сусам - 1/2 ч.ч., черен
  • ленено семе - 1 ч.ч., смляно
  • орехи - 1 к.ч.
  • бадеми - 1/2 ч.ч.
  • тиквено семе - 1/2 ч.ч.
  • слънчоглед - 1/2 ч.ч.
  • сушени ягоди - 1/3 к.ч.
  • стафиди - 1/2 к.ч., златни
  • сини сливи - 1/3 к.ч., сушени
  • червени боровинки - 1/3 к.ч.
  • натурален шоколад - 50 г
  • мед - 2 с.л.
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • таханов сусам - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
  • канела - 1/2 ч.л.
  • кокосово масло - 1/2 к.ч. или зехтин
  • кашерна сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Здравословна домашно приготвена рецепта за гранола с топли аромати и хрупкав привкус.

Обещавам ви, че ще се пристрастите към тази лесна рецепта, която ви спестява време за приготвяне на сутрешното мюсли.

Първо, накисваме всички ядки от вечерта. Сменяме водата няколко пъти.
Изплакваме ги, отцеждаме и подсушаваме добре. Обелваме бадемите.
Поставяме ядките в блендер и смиламе на едро.

Изсипваме ги в тавичка, постлана с хартия за печене, и ги разпределяме на тънък пласт.

Запичаме ги за кратко на 100 градуса около 7 минути.

В подходяща купа смесваме семената и сушените плодове, като предварително сме нарязали сушените сливи на дребни кубчета.
Прибавяме смления шоколад.

В друга купичка изсипваме течните съставки - ванилия, мед, кленов сироп, тахан, кокосово масло и ванилия.

Смесваме сухите с течните съставки. Прибавяме и топлите ядки от фурната.
Те са се загрели и са активирали ароматите си.

Тяхната остатъчна топлина отпуска маслото и шоколада.

Поставяме всички компоненти във фурната на 140 градуса за около 45 минути.

Разбъркваме непрекъснато гранолата, за да се изпече равномерно.

След като се охлади, я прибираме в стъклен буркан.

Остава само да прибавим кисело мляко и закуската ни е готова - бърза и вкусна, засищаща и здравословна.

БЕЗ ГЛУТЕН!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар