Палачинкови вързопчета с ягоди

21/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4891945411
"Когато палачинките са недостатъчно големи, за да поберат любимата ви ягодова плънка - план Б - палачинкови вързопчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ягодите и ги отцеждаме от водата.

В блендер пасираме съставките за палачинковото тесто.

Консистенцията трябва да е с тази на бозата.

Коригирайте я, ако е гъста, прибавете още от млякото.

Приготвяме палачинките върху намазнен тефлонов тиган.

Поставяме ги в чиния, като всяка изпечена палачинка намазваме с масло и я обръщаме на дъното на чинията.

За пълнежа разбъркваме рикотата с ванилията. Подслаждаме с мед и ягодов сироп.

Смесваме добре съставките.

Ароматът на сладкото от горски ягоди обогатява вкусовите качества на пълнежа.

Във всяка палачинка поставяме по лъжица от плънката и свиваме на вързопче.

Сервираме ягодовите изненади, поръсени с пудра захар.

Съвет: Ако замените брашното със спелта или от лимец, ще се радвате на десертна закуска без глутен.

За намазване на тигана предпочитам растителната мазнина, защото маслото прегаря и вкусът им се променя.

Останалите плодовете на сладкото можете да прибавите към сметановия сладолед или да смесите с йогурт.

Ще се насладите на вкусен ягодов сладолед или ароматен млечен десерт.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар