Провансалска гъста супа от бяла риба

21/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Това не е просто супа, а вкусна покана да се влюбите във Френската кухня, от която ние вече се възползвахме "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прованс – земя на лавандулови полета и маслинови горички, уханни склонове и плодородни долини, ослепителни цветове и кристална светлина.

Тази супа се приготвя в този регион на югоизточна Франция. Характерен за нея е сосът с жълтъци и чесън.

За да приготвите този сос в кухненски робот, трябва да смесите чесъна, солта и жълтъците.

После постепенно добавяйте зехтина капка по капка, като продължавате да разбърквате, докато сместа се сгъсти. Оставете от него 1 с.л.

В тенджера загряваме зехтина и сотираме нарязания на едро праз лук. Задушаваме и нарязания на ситни кубчета морков.

Добавяме мащерката и лимоновата кора. Поставяме филетата от риба, целия картоф и наливаме рибния бульон.

Оставяме да заври и намаляваме огъня. Супата къкри, докато рибата се свари.

Отстраняваме я в чиния, накъсваме я и я поставяме на топло. Картофа пасираме.

Отстраняваме лимоновата кора.

Смесваме разбитата майонеза внимателно, като темперираме с рибния бульон.

Продължаваме да бъркаме сместа на тих огън, докато се сгъсти.

Прибавяме към нея картофеното пюре. Поръсваме с мащерка.

В дълбока чиния подреждаме месото от рибата. Подреждаме нарязани филии от франзелата.

Заливаме с гъстия бульон. Можете да гарнирате със сметана и настъргана лимонова кора.

Съвет: В оригиналната рецепта се използва филе от камбала, което можете да замените с друга бяла и нетлъста риба.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!