Орехова бисквитена торта

21/05/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф744308265
"Някой казва искаш ли парче орехова бисквитена торта и изведнъж забравяш, че трябваше да спазваш диета "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 725
  • Преглеждания за месеца407
  • Преглеждания за седмицата57
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера се слага 750 мл прясно мляко да кипне. Добавя се захарта и се разбърква до разтопяване.

В отделна купа се разбиват яйцата заедно с брашното и ванилията. Тази смес се добавя към млякото и се разбърква постоянно до получаване на гладък крем.

В средна правоъгълна тава се нарежда един пласт бисквити. Заливат се с 200 мл прясно мляко и се мажат с крем. Отново се нарежда пласт бисквити и крем.

Така, докато се изчерпат, като горният пласт остава само с крем.

Тортата се поръсва обилно със смлени орехи и се оставя да престои за няколко часа на хладно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Ммм вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв