Гювечета със сочни ребърца

21/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Има гювечета и гювечета, но нищо не може да се сравни с тези невероятни гювечета със сочни ребърца "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 236
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • свински ребра - 2 кг
  • картофи - 1 кг
  • гъби - 500 г пресни
  • лук - 1 глава (може и пресен)
  • доматен сок - 500 мл (може и доматено пюре)
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на ивици, лука и морковите на ситно и заедно ги запържете. Овкусете ги с черен пипер и малко червен пипер.

Картофите нарежете на кубчета, а ребрата на отделни части. Ребрата сложете в тенджера с малко олио и леко запържете, овкусете ги с червен пипер, чубрица и сол.

В гювечетата подредете от всички готови съставки, като отгоре полеете от доматения сок и сипете по малко вода.

Печете гювечетата в умерена фурна за около 1 час.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар