Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Здравословен тутманик

Здравословен тутманик

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432771103481
Здравословен тутманик
Снимка: Даяна Николова
1 / 2
21/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Този път като правите тутманик, направете го здравословен - защото здравето трябва да е на първо място"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 6 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват много добре в дълбок съд.

В киселото мляко се слага содата и се разбърква, за да шупне леко, след което се прибавя към яйцата.

Оризовото брашно се прибавя постепенно, като непрекъснато се разбърква, за да не останат бучки.

Когато сместа е готова, натрушаваме сиренето и също го слагаме в съда.

Разбъркваме добре и изсипваме в предварително омаслена тавичка. Олиото трябва наистина да е в минимални количества, колкото тутманикът да не залепне за тавата.

Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса до хващане на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: