Агнешко бутче с картофи

09/03/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Класика за семейната трапеза - ароматно агнешко бутче с топящи се устата картофки"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 309
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете бутчето. Направете с нож леки прорези и напъхайте вътре зелените подправки, предварително накълцани.

Разбийте горчицата с малко олио и намажете обилно месото. Оставете да се маринова на хладно за 1-2 часа.

След това поръсете месото с останалите зелени подправки, като го преместите в подходяща подмазнена тава. Загрейте маслото с още малко олио и още горещо полейте бутчето с него лъжица по лъжица.

Обелете и нарежете при нужда картофите. Разпределете ги около бутчето. Поръсват се подправки и се долива отстрани чаша вода или по желание бяло вино.

Покрийте тавата с фолио и сложете агнешко бутче с картофи да се пече на 180-200 градуса около 2 - 2.30 часаподобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!