Навит лучник с кайма

21/05/2018
Roksi
отRoksiПомощник Готвач1116196
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 700 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • мая - 1/2 кубче (21г)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • кайма - 600 г
  • пресен лук - 3 връзки
  • гъби - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 5-6 с.л. брашно. Оставете на топло да се активира маята.

В друг съд пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете в него втасалата мая и солта. Замесете средно меко тесто и го оставете да удвои обема си за 30-40 минути.

През това време си пригответе плънката. Изчистете и нарежете лука и гъбите. Задушете ги в малко олио. Прибавете каймата и подправките и гответе на слаб котлон, докато се изпари всичката течност и остане само на мазнина.

Кашкавала нарежете на ленти.

Разделете тестото на три равни части. Всяка разточете, сложете от плънката и няколко ленти от кашкавала.

Навийте на руло и го поставете в центъра на подмазана тава. С другите две части направете същото, като ги навиете около първата.

Оставете да втаса отново за 20 минути.

Изпечете лучника в загряна фурна на 180 градуса за 40 минути.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!