Свинско вретено във фолио

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свинско вретено във фолио
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
22/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Изискано и вкусно - и най-капризните гости няма да пропуснат да се насладят на това вкусно свинско вретено"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 600 г без кост
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • плънка
  • яйца - 2 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • гъби - 300 г
  • шунка - 100 г нарязана на листчета
  • топено сирене - 200 г
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете месото и оформете на лист подходящ за навиване на руло. Поставете месото върху голям лист фолио, подправете със сол и черен пипер и поръсете със сухата мащерка.

Разбийте яйцата. Нарежете пресния лук и магданоза на ситно. Добавете ги към яйцата.

Изпържете тънък омлет и го поставете върху парчето месо. Отгоре подредете тънките парчета шунка и част от топеното сирене.

Почистете и нарежете гъбите на дребно. Задушете ги в маслото и овкусете със сол и черен пипер.

Поставете половината върху месото. Навийте на стегнато руло. Завийте хубаво с фолио. Поставете рулото в тавичка с малко вода и изпечете на 170°C за около 80 мин. След около 70 мин развийте рулото, като внимавате да не изтече сосът от фолиото и запечете до златисто. Извадете и оставете да се охлади.

Останалите гъби направете на сос, като към гъбите в тигана добавете останалото топено сирене и на умерена температура разтопете. След като се разтопи, добавете малко вода да разредите.

Пасирайте до гладкост или ако предпочитате, оставете по едри парченца гъби.

Нарежете соленото руло на филийки и сервирайте със соса.

Рецептата е адаптирана от Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: