Лазаня с гъби и сметанов сос

22/05/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4218912005
"Лазаня за душата - така искахме да кръстим тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, лука и чесъна. Нарежете ги на дребно.

Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган и задушете гъбите, лука и чесъна за около 15 мин, като разбърквате периодично. Овкусете с риган и сол. Ако сиренето, което ще използвате, e много солено, пропуснете солта.

След като омекнат гъбите, добавете сиренето и 3 с.л. от заквасената сметана. Разбъркайте до разтопяването им. Добавете 100 мл от прясното мляко. Разбъркайте и гответе още около 2 мин. Отстранете от котлона.

Направете Бешамела като разбиeте яйцата с 1 с.л. заквасена сметана. Добавете брашното и хубаво разбъркайте. Разредете с 400 мл прясно мляко. В подходящ съд разтопете на умерена температура на котлона маслото.

Добавете млякото с яйцата и непрекъснато бъркайте до сгъстяване. Овкусете с индийското орехче и сол.

Подредете в тава слой от кори за лазаня. Сипете от соса Бешамел, отгоре сипете от соса с гъби. Подредете втори слой кори за лазаня и пак повторете със соса Бешамел и соса с гъби. Върху последния слой кори сипете само сос Бешамел и наръсете обилно с настърган кашкавал.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин.

Нарежете лазанята, като я оставите малко да се охлади и сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар