Салата от маринован хайвер с лук

22/05/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71422123281
"Уникално предястие, което задължително трябва да поставите на масата с бутилка бяло вино "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо650
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • хайвер - 6 с.л. маринован
  • олио - 250 мл
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • червен лук - 1 глава, настърган
  • хляб - 3 филии бял
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • червен лук - кръгчета
  • копър - стръкове свеж за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът, олиото, сокът от половин лимон, настърганият червен лук, наситненият чесън, средите на 3 филии бял хляб, предварително накиснати в прясно мляко и след това изстискани, се слагат в подходящ съд и се пасират.

Добавят се черен пипер, сол на вкус и 2 супени лъжици горещо прясно мляко, за да се сгъсти.

Сместа се прибира за 1 час в хладилника, да се охлади преди сервиране.

Гарнира се с кръгчета червен лук и стръкчета свеж копър.

Може де се поднесе със сухари, крекери и с добре охладена водка или бяло вино.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар