Баница с тиква и канела

09/03/2013
Валена
отВаленаНовак
"Щастието е в малките неща - обичаните хора, добрата храна и разбира се - баницата с тиква и канела "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 729
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори - 500 г за баница
  • тиква - 700 - 800 г настъргана
  • олио
  • орехи - 10 г нарязани
  • захар - 150 г
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 50 - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настърганата тиква объркайте с канелата захарта и натрошените ситно орехи.

Вземайте по 2 кори и ги намазнявайте добре. Слагайте по дължина от плънката и навивайте на руло.

Подреждайте корите една до друга в правоъгулна или квадратна намаслена тава.

Отгоре разпределете малки парченца масло. Сложете баницата с тиква и канела да се изпече до хубав загар.

След изваждане я запарете. Поръсете я с пудра захар.подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Многознайко
Многознайко
01.01.2016 20:06
Едно време на това му се викаше тиквеник
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв