Пролетно руло от кайма и пресен чесън

22/05/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74923023962
"Запролети ли се, падат дрехите, затова залагаме на по-леки и ароматни изкушения, като това пролетно руло от кайма и пресен чесън "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 112
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се прехвърля в купа, чукват се двете сурови яйца, добавя се бирата, наситненият пресен чесън и копър, сол, черен пипер и кимион на вкус. Разбърква се хубаво и се оставя за 30 минути, покрита в хладилник, да се овкуси.

През това време се сваряват яйцата и морковът.

Сварени морков се обелва с ножче от кожичката и се реже на ленти. Бейби киселите краставички също се разрязват по дължина.

Овкусената кайма се размесва още веднъж хубаво и върху кухненския плот се слага фолио за свежо съхранение.

Каймата се разстила върху фолиото в правоъгълна форма. Притиска се с ръце, за да се получи равномерен пласт с еднаква дебелина.

Върху каймата се нареждат в редица сварените яйца, около тях - бейби краставичките и лентите морков. Между яйцата и около тях се слагат каперси.

С помощта на фолиото с притискане се оформя руло, което се прехвърля в намаслена тавичка.

Рулото се намазва и отгоре с малко олио и се запича във фурната на 200 градуса за около 30 - 40 минути на средна решетка.

Рулото се сервира нарязано на филийки и гарнирано със свежи зеленчуци.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар