Хрупкави тиквички на фурна

22/05/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190883465014
"Хрупкави тиквички без пържене - ето и точна рецепта за тази вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
39 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 630
  • Преглеждания за месеца20527
  • Преглеждания за седмицата428
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена39

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се режат на пръчици с дължина колкото един пръст.

В купа се разбиват яйцата, отделно в чиния сипваме бяло брашно, смесено с половин чаена лъжичка сол, а в нова чиния смесваме царевично брашно и галета.

Приготвя се широка тава от печката с хартия за печене, която се намазва леко с олио. Поръсваме тиквичките с черен пипер и щипка сол. Всяка пръчица от тиквички се овалва първо в бяло брашно, после в разбити яйца и накрая в смес от царевично брашно и галета.

Нареждат се в тавата, отгоре се поръсват добре с олио. Печем в загрята фурна 200°C до златисто.

Изваждаме в чиния и сервираме с млечния сос.

Уникално вкусни и здравословни!

Рецепта е на Соня Данова!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Яница Николова
Много вкусни тиквички.
0
0
Яница Николова
Чудесно, аз почти всичко панирам в царевичен грис 'царевично брашно или корнфлейкс.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Мисля ,че ще стане и само с яйце и галета и ако искате може да оваляте в корнфлейкс Имах и аз ,но реших да спазя точно рецептата и съм доволна от резултата :)))
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв