Баварски крем с ягоди

22/05/2018
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач107242461
"За послушни и непослушни, за малки и вече пораснали деца - вкусен баварски крем с ягоди "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо968
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се сварява. Желатинът се разтваря във водата.

Разделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват добре, да се получи почти бяла смес.

Топлото мляко се добавя към жълтъчно-захарната смес на тънка струя при непрекъснато бъркане. Сместа се връща на умерен котлон за 5 минути и се оставя настрана, да поизстине за 5-10 минутки. Прибавя се желатинът. Разбърква се и се оставя да изстине.

Разбиват се белтъците до твърди връхчета.

Разбива се и сметаната до меки връхчета.

Постепенно на части се прибавя сметаната, след това и белтъците, като се бърка с дървена бъркалка до усвояване на белтъците и сметаната.

Готовият крем се поставя във форм или се разпределя в индивидуални съдчета. В съда се поставят 200 г измити и подсушени плодчета ягоди.

Оставя се в хладилник за няколко часа да стегне добре.

Останалите ягоди се поръсват със захар и се ползват при сервирането на крема, като допълнение. Кремът се полива със сока от ягодите.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Много вкусен крем.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв