Агнешка чорба с кускус и грах

22/05/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зърната бахар и кориандър се запичат на сух тиган, докато се усети ароматът му, прехвърлят се в хаванче и се счукват.

В сгорещено олио или зехтин на силен огън се пържи накълцаното на ситни кубчета месо до зачервяване.

Добавят се нарязаните на ситно пиперки и счуканите подправки. Следват нарязаните лук и чесън, подправя се със сол.

Разрежда се с 1.8 литър вода и когато кипне, се намаля котлонът и се оставя за около 30 минути да къкри.

След това се добавя доматеното пюре, грахът и кускусът. Оставя се още около 15 минути да се вари.

Подправя се с джоджен и магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар