Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка чорба с кускус и грах

Агнешка чорба с кускус и грах

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Агнешка чорба с кускус и грах1 / 2
22/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 250 г от бут
  • бахар - 3 бр. зърна
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • кориандър - 1 ч.л.
  • пиперки - 2 бр. зелени пресни
  • чесън - 2 стръка
  • лук - 4 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • грах - 200 - 250 г замразен
  • кускус - 3 с.л.
  • джоджен - няколко клонки пресен
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зърната бахар и кориандър се запичат на сух тиган, докато се усети ароматът му, прехвърлят се в хаванче и се счукват.

В сгорещено олио или зехтин на силен огън се пържи накълцаното на ситни кубчета месо до зачервяване.

Добавят се нарязаните на ситно пиперки и счуканите подправки. Следват нарязаните лук и чесън, подправя се със сол.

Разрежда се с 1.8 литър вода и когато кипне, се намаля котлонът и се оставя за около 30 минути да къкри.

След това се добавя доматеното пюре, грахът и кускусът. Оставя се още около 15 минути да се вари.

Подправя се с джоджен и магданоз и агнешката чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: