Бургери с агнешки кюфтета и карамелизиран лук

23/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Направете място за царя на бургерите!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешка кайма - 700 г
  • бургери - 1 пакет
  • кашкавал - 200 г
  • червен лук - 2 глави шалот
  • картофи - 500 г (може бланширани)
  • марули - 6 листа
  • черен пипер
  • кимион
  • мащерка
  • сол
  • кафява захар - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката кайма омесете със подправките и оставете да устои поне 2 часа.

Оформете кюфтета и заедно със бургерите ги запечете на грил тиган, като бургерите се разрязват на две и се запичат двете части.

Поставя се кашкавалът на изпечената част и кюфтето, което е вече запечено.

Отделно запържете лука на кръгчета с малко кафява захар и соев сос до омекване.

Добавете в бургерите от лука заедно с агнешко кюфте и картофи, по желание сложете кетчуп.

Сервирайте с пържени картофки и листо маруля.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!