Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с Песто и Пилешко

Паста с Песто и Пилешко

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Паста с Песто и Пилешко
Снимка: Jivka
1 / 3
24/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Паста, песто и покана за обяд"

Необходими Продукти

  • пене - 400 г или друга паста по избор
  • пилешки гърди - 300 г
  • песто - 2 с.л. Дженовезе
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • лук - 1 малка глава
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на тънки жулиенчета. Почистете и нарежете лука ситно.

Загрейте зехтина на умерена температура в дълбок тиган на котлона и задушете пилешките мръвки и лука за около 5 мин., като разбърквате периодично.

Междувременно сварете пастата според указанията на производителя. Добавете сметаната към пилешкото месо и лука и гответе още около 10 мин., като разбърквате.

Отцедете пастата и я сипете при пилешкото месо. Разбъркайте и отстранете от котлона. Добавете пестото и хубаво разбъркайте, за да се овкуси всичко. Сервирайте ястието горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: