Пуешки бутчета с ориз

20/01/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Пилешките бутчета са за аматьори, предлагаме ви да опитате пуешки бутчета, и тогава пак ще поговорим "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 055
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително пуешките бутчета до готовност, след това ги отцедете и подсушете и поръсете с подправки.

Измийте ориза. Запържете в малко мазнина скълцаните лук и чесън. Добавете ориза, разбъркайте за кратко и овкусете с подправките.

Прехвърлете в тава, долейте около 4 и 1/2 ч.ч. топла вода и изпечете ориза до готовност.

В дълбок тиган загрейте повечко олио. Потапяйте пилешките бутчета в брашно, разбити яйца и галета и ги панирайте до приятен загар.

Поднесете пуешките бутчета с гарнитура от ориза, поръсен с малко скълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Митко
Митко
19.03.2013 13:02
Здравейте, как трябва да се потопят пилешките бутчета ? В смес от брашно и разбити яйца или във всичко по-отделно ? Имам предвд първо в брашното и после в яйцата ли ? Как моля обяснете
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!