Сарми с прясно зеле

20/01/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 659
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина и запържете скълцания лук. Добавете ориза и долейте 250 мл гореща вода. Овкусете със сол и доматеното пюре и бъркайте, докато оризът абсорбира течността.

Добавете каймата и подправките и бъркайте, докато каймата се раздроби.

Разрежете зелете през средата, така че да се получат две полукълба - горно и долно. Долното с по-грубите листа използвайте за други ястия или салата, а горната слжоете да се вари в подсослена вода за около 7 минути.

Извадете и отцедете зелето и отделете листата му. При нужда се почистват по-груби части и с тях се завиват сарми. Подреждайте ги в тенджера с няколко зелеви листа на дъното.

Залейте подредените сарми с малко олио и 200 мл гореща вода, в която сте разтворили доматено пюре. Долейте още вода, колкото да покрие до предпоследния ред.

Сложете една чиния отгоре и сложете сармите с прясно зеле да се варят на среден огън до пълно омекване.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар