Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Фен

Салата Фен

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Салата Фен1 / 2
23/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 100 - 120 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • червена салата - 1 бр.
  • червена зелка - 1 бр.
  • салата айсберг - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • киселец - 2 шепи
  • синьо сирене - за декорация
  • Дресинг
  • сос уорчистър - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • синапено семе - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • захар - 1/ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за дресинга се пасират много добре.

Пилешките гърди се очертават с нож върху повърхността им ромбчета и се мариноват за половин час със сол, черен пипер, зехтин с.л., лимонов сок, соев сос. Пекат се на грил тиган.

Салатите престояват за около минути в ледена вода и заедно с останалите зеленчуци се режат на фини ивици и се смесват в купа.

Непосредствено преди сервиране се залива с дресинга.

Отгоре се декорира с кубчета от синьото сирене и кубчета авокадо и се слагат нарязаните на филийки пилешки гърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: