Ярешки Гювеч в Гърне

26/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ярешкото има жилки, почистете ги, изрежете излишната мазнина и го нарежете на резени, дебели 2.5 см. Върху всяко парче сложете по една филийка чесън.

Бъбречетата срежете на две и махнете легенчетата с остър нож, измийте ги. Покрийте дъното на гърнето с 1/3 от картофите, като ги застъпвате.

Подправете със сол и черен пипер. Наредете половината месо и бъбреците отгоре, поръсете с половината розмарин (или мащерка) и покрийте с кръгчета лук.

Процедурата се повтаря. Редуват се картофи, месце, бъбреци, розмарин, лук, като всеки ред се подправя и се завършва с картофи.

Изливат се виното и бульонът. Отрежете парче пергаментова хартия и я намаслете, захлупете с маслото надолу върху картофите.

Отгоре плътно се захлупва с капак и се пече 3 часа и 30 мин. на 220-250 градуса. Изважда се гърнето от фурната, маха се капакът и хартията, и картофите се покриват с люспи масло. Връщат във фурната за още 30 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!