Брауни с рикота

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
24/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Топ десерт, в който са влюбени всички, които знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • шоколад - 100 г (натурален)
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г бяла
  • захар - 50 г кафява
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - 60 г
  • ванилия - 1 бр.
  • рикота - 250 г
  • яйце - 1 бр.
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в съд на водна баня шоколада и маслото. Бъркайте, докато се разтопят и се получи хомогенна смес. Оставете леко да се охладят.

В друг съд разбийте яйцата и двата вида захар. Прибавете към тях сместа от шоколад и масло на тънка струя, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното и какаото и добавете и тях. Разбъркайте с шпатула. Застелете с хартия за печене правоъгълна тавичка и изсипете сместа.

Разбъркайте сиренето рикота с 1 яйце и пудрата захар. Сложете на няколко места от тази смес върху шоколадовата.

С дървен шиш или с дръжката на някой прибор направете кръгови движения.

Сложете браунито в загряна фурна да се пече 45 минути на 180 градуса. Оставете да се охлади напълно и нарежете на квадрати

Поднесете с топка сладолед.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Изглежда супер!
24.05.2018 23:36
1
Покажи всички подкоментари