Печен агнешки бут по Арабски

27/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
"Тайната на вкусното агнешко е в майсторски подбраните подправки и тихия огън "
Приготвяне40 мин.
Готвене220 мин.
Общо260 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно се разрязва с остър нощ агнешкото, за да се образува джоб. Месото се посолява от всички страни. В купичка се смесват сухите подправки - канелата, индийското орехче настъргано, куркума, кимион, джинджифил, черен, червен и бял пипер.

Подправките се разместват хубаво и се добавят няколко лъжици олио, за да стане на каша. С тази смес се намазва цялото месо. Комплектът за дроб сърма се сварява в подсолена вода, заедно с 1/2 глава лук. След като е сварен и изстинал, се реже на дребно.

Отделно в сгорещено олио се запържва нарязаната връзка пресен лук, добавя се и оризът. Добавя се вода в съотношение с ориза 1 към 3. Накрая се добавя нарязаният джоджен и нарязаните дреболии от дроб сармата.

Плънката се размесва много добре. Подправя се с черен пипер куркума, джинджифил и индийско орехче. Полученият джоб в агнешкото месо внимателно се пълни и се зашива с конец. После се поставя в тава, наливат се две чаши вода.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса за около 3 часа. Последните 15 минути преди да е готово ястието, му се маха фолиото да се запече.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар