Език на фурна

22/01/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Страхотен деликатес - не пропускайте да опитате тази вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 589
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитият език се вари с малко оцет, като се посолява, за 2-3 часа Добавят се почистените и едро нарязани лук, моркови, магданозени корени.

След като се свари, се потапя веднага в студена вода и се обелва. Нарязва се на филии и се запържва за кратко в малко сгорещена мазнина.

Езикът се подрежда в подмазнена тава и се залива със смес от ситно нарязаните домати, доматеното пюре, малко от прецедения бульон, червеното вино, като се овкусява със сол и черен пипер. По желание може да сложите и дафинов лист, както и зеленчукът от варенето.

Запича се в умерена фурна, докато остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар