Яхния с кромид лук

22/01/2013
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
"Универсална рецепта за вкусна яхния, която може да приготвите с пилешко, телешко и дори агнешко месо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 881
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 500 г кромид, ситни глави
  • месо - 500 г по избор - телешко, свинско, агнешко
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • олио - 70 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на хапки, запържете го в сгорещена мазнина, след което го извадете, а в съда долейте още малко мазнина.

Нарежете по едрите глави от лука едро, а най-малките, след като ги почистите, използвайте цели. Запържете до златисто в сгорещената мазнина. Поръсете с брашното и червения пипер, долейте малко вода и добавете месото.

Оставете да се готви, докато месото напълно омекне. Тогава добавете размитото в малко вода доматено пюре, граха и гответе още 15-тина минути.

Накрая овкусете с подправки и снемете ястието от котлона. Поднесете яхнията с кромид лук с люта чушка и малко скълцан магданоз по желание.
подобни рецепти тук

5 8
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Джемиле Чешлиева
Готвих два варианта- с пилешко и с телешко. И двата варианта имат специфичен вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв