Розички с бекон

26/05/2018
Roksi
отRoksiПомощник Готвач874584
"Ако от кухнята се носи неустоим аромат на печен бекон, значи не сте устояли на нашето предложение да опитате тези вкусни розички "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко. В 100 мл от него разтворете маята, захарта и 2-3 с.л. брашно. Покрийте съда и оставете на топло да се активира маята.

Разтопете маслото и оставете да се охлади, но да остане течно. Пресейте брашното и направете кладенче. По ръба поръсете солта.

Изсипете втасалата мая, останалото прясно мляко, яйцата и половината от разтопеното масло.

Замесете средно меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса за около 30-40 минути, докато удвои обема си.

Разделете тестото на две части. Всяка разточете в провоъгълна форма с размери 25-40 см.

Намажете с малко масло, наредете слайсовете бекон и навийте на руло.
Нарежете на 8-9 части. Намажете формички за мъфини с масло и поставете по един отрязък.

Оставете да втасат отново за 20 минути. Намажете с останалото масло и поръсете със семена.

Печете в загряна фурна на 180 градуса с вентилатор за 30-35 минути.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Начинаещ кулинар
Много вкусни и бързи, и идеални за закуска.
1
0
Roksi
Roksi
26.05.2018 14:50
Радвам се, че са ви харесали.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв