Бабината триеница

26/05/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф757447415
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо483
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • сирене - 100 - 150 г
  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч. пресято
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • вода - малко
  • за запръжка
  • масло - 100 г
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава пресейте брашното и оформете кладенче. Поръсете с щипка сол и червен пипер, добавете яйцето и 1 ч.л. вода, разбъркайте и започнете да триете тестото между дланите.

Добавяте на пръски вода и трийте до получаване на трохички. Пресейте със сито останките от брашното, не ги изхвърляйте.

Тях спокойно можете де ги добавите към супите вместо грис или фиде. Отделете малка част от триеницата за запръжка, а по-голямата сипете във вряща, подсолена на вкус, вода.

В тиган разтопете маслото, добавете отделената триеница и я запържете до златисто, в самия край на запържване добавете щипка червен пипер, разбъркайте и отстранете тигана от котлона.

Сипете сместа към врящата триеница и варете още около 5 минути. При сервиране поръсете с натрошено сирене.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар