Пържоли с боровинков сос

27/05/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4038811595
"Пържоли и боровинки, кой да знае, че това е великолепна комбинация "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пържоли - 3 бр. (около 500 гр.) свински врат без кост
  • боровинки - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 малки глави, шалот
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пържолите с черен пипер и сол. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Запържете пържолите за по около 3-4 мин. от всяка страна.

Извадете от тигана. Запържете предварително нарязания лук шалот наситно. Добавете боровинките и червеното вино. Овкусете със сол и мащерката. Варете соса около 5 мин.

Върнете пържолите в тигана, намалете температурата и гответе до редуцирането на соса около 25 мин. Сервирайте пържолите със сос и картофено пюре.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар