Свеж ягодов меренг

26/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6014562724
"Искате да остлабнете за лятото - тогава не сте на правилното място, защото тук е за хора, които искат да се наслаждават на живота, докато си похапват свеж ягодов меренг "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • ягоди - 180 г пресни
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 6 - 8 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 2 капки, прясно изцеден
  • шоколадови пурички - или вафлени, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и замразете ягодите. Сложете в суха купа белтъците, щипка сол и лимоновия сок. Разбийте на сняг, като внимавате приставките на миксера също да са съвършено сухи, преди да започнете разбиването.

Прибавете захарта на части, без да спирате да работите с миксера. Количеството и е на вкус, тъй като зависи и от сладостта на ягодите, с които разполагате.

Белтъчният меренг трябва стане гъст, плътен и с лек блестящ оттенък. Замразените ягоди смелете в блендер и на части добавете към белтъците, разбърквайки плавно и внимателно.

Така приготвената смес разсипете в чашки и сложете във фризер за около 20-30 мин.

Не трябва да замръзва, а само леко да се втвърди. Така става един много свеж десерт, като мус/сладолед, но много пухкав, нежен и лек.

Поднесете с вафлени или шоколадови пурички.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар