Телешки суджук

23/01/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Домашното вино изисква домашно приготвен телешки суджук и нищо по-малко "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 092
  • Преглеждания за месеца2300
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 2 кг
  • сланина - 300 г
  • сол - 60 - 70 г
  • черен пипер - 23 зърна
  • захар - 1 с.л. или малко повече
  • селитра - 2 г (1/3 ч.л.)
  • черва - тънки свински, за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото и сланината смелете или скълцайте възможно най-ситно със сатър.

Добавете солта, счукания черен пипер, захарта и селитрата.

Омесете добре сместа, разстелете на пласт с дебелина около 10 см и оставете да престои на хладно за 10 часа.

След това напълнете червата със сместа и ги усуквайте през 10-15 см.

Окачете телеките суджуци да съхнат на проветриво място, като през 1-2 дена ги пресовайте с точилка или бутилка.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Богомил
Богомил
02.12.2017 06:12
Само дето липсва кимиона...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв