Коктейл Дванадесетте камбани

27/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6064582737
"За всеки празник, за всяка тържество - да вдигнем наздравици с коктейл Дванадесетте камбани "
Приготвяне3 мин.
Общо3 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • ликьор - 20 мл от лешник
  • бренди - 15 мл
  • шампанско - 100 - 120 мл (или друго пенливо вино - кава, просеко)
  • захар - 1 с.л.
  • малини - или друг плод по избор за декорация (в оригинален вариант - гроздови зърна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Потопете ръбчетата на чашата в пенливо вино и след това в захарта. По желание може да ползвате охладени чаши, престояли във фризер, но от опит знам, че когато в такива се сипе нещо газирано, то лесно се отгазирва , или поне се редуцират наполовина балончетата.

На дъното на чашата сипете първо лешниковия ликьор, после брендито и долейте с шампанското. Украсете с плодче и поднесете веднага.

Името на този коктейл идва от новогодишната нощ в Испания, където преди настъпването на Новата година всички часовници шумно отброяват последните 12 секунди от старата и това е съпроводено с камбанен звън.

След всеки удар на камбаната се хапва по едно гроздово зрънце и се пожелава нещо. След като новата година настъпи, започват наздравици, като този коктейл е главен участник в много от тях. Оттам и името му.

Разбира се ние можем да си кажем Наздраве с него при всеки повод и когато ни харесва.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар