Здравословно хлебче с левурда в хлебопекарна

28/05/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач28213118641
"Здравословното хранене е мисия, която сме приели присърце - затова ви предлагаме и тази изпитана рецепта за здравословно хлебче с левурда "
Приготвяне5 мин.
Готвене220 мин.
Общо225 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. (размер М)
  • извара - 150 г кашкавалена
  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • кокосово брашно - 1 с.л.
  • ленено брашно - 2 с.л.
  • овесени трици - 2 с.л.
  • суха мая - 3 г за хляб
  • патешка мас - 2 с.л. (краве масло, зехтин)
  • топла вода - 50 мл
  • сол - 1 с.л. равна
  • левурда - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако се сдобиете с левурда (още див чесън), най-лесно е да я добавите в салата, да си направите песто или дип.

Може да я използвате и за направа на лек. На мен обаче ми се искаше да приготвя нещо, което не бях правила преди и фантазията ми роди идеята за това хлебче, ухаещо леко на чесън.

В контейнера на хлебопекарната най-напред сложете течните съставки - яйцата, топлата вода, патешката мас и изварата. Прибавете накълцаните стръкове левурда, сол, лимецовото, кокосовото и лененото брашно и овесените трици. Най-отгоре прибавете сухата мая.

От менюто изберете програма за безглутенов хляб и препечена кора.

Хлебчето е меко, ароматно и вкусно!

Бон апети!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мисса
Мисса
30.05.2018 23:28
Винаги е по-добре, когато е здравословно!
1
0
Величка Щърбанова
Правя опити и импровизирам с хлебопекарната, че ми беше голям мерак.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв